Spiseborde knytter mennesker rigtigt sammen
Spiseborde (foto: traevarer.dk)

Spiseborde (foto: traevarer.dk)

Omkring spiseborde mødes mennesker. Så simpelt er det. Det er her, at der er mulighed for en intens og længerevarende øjenkontakt. Det er her, at der er mulighed for et blik, der kan bekræfte den andens eksistens. Det er et blik, der giver og ikke fratager. Det er et blik, der ikke er andet en muligheden for at kunne eksistere i samkvem med den anden som anden. Familier verden over er fortravlede og forhastede.

Et rigtigt fællesskab

Som individualister skinner vi allesammen igennem på enten arbejdsplader eller skoler. Det er som om, at dagene er så centrerede omkring vores daglige aktiviter, at vi ofte glemmer dem, der står os nærmest. Det er nok fordi, at der ikke skal så meget til for at kunne opretholde en sådan kontakt. Det har nok noget at gøre med den nemme tilgængelighed, der er i hverdagen. Men bare fordi man ser hinanden til dagligt, betyder det reelt set ikke, at man er sammen om noget. Det kan tværtimod være en indikation på et mere grundlæggende og fundamentale fravær. Det handler tværtimod om at kunne være til stede med et blik eller et ords bekræftigelse. Det er dette form for nærvær, der farver os og skaber vores fællesskaber.

I al fortrolighed

Spiseborde giver mulighed og skaber en anledning for endelig at være ordentlig sammen. Der er simpelthen en god grund til at finde sammen, når man finder sammen omkring spiseborde. Der er en temmelig vigtig anledning på spil, når endelig spiseborde lader maden stå velduftende mellem parterne. Det er som om, at er bliver skabt nogle zoner af fortrolighed og ærlighed. Det er som om, at sproget har brug for en ikke-sproglig, traditionsbundet ramme, for at kunne tilnærme sig hinanden “sub rosa”. Der gives simpelthen sammenknytninger og muligheder med spiseborde.

 

Se et udvalg af spiseborde her

Categories: Borde | Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

[TOP]