Køb seng – få mere energi i hverdagen
En dejlig elevationsseng (foto Dunlopillo.dk)

En dejlig elevationsseng (foto: Dunlopillo.dk)

De fleste mennesker vil være enige om, at der er visse ting, der bare hører hjemme i en bolig. Det er de helt basale ting, som et spisebord, en sofa, et fjernsyn, en seng og mange andre. Lige netop sengen er helt og aldeles afgørende for vores aktivitetsniveau og overskud i hverdagen. Det er nemlig vores søvn, der bestemmer vores hverdagsrytme og produktivitet i løbet af en dag.

 

En ny seng giver nye muligheder

Den har i høj grad også indflydelse på vores humør og vores evne til at tage imod alle de nye indtryk, dagen byder på. På den måde er søvnen egentlig den bedste medicin vi kan give os selv – og så er den endda gratis. Når vi er vågne og aktive dagen lang, kører vores organer på højtryk, og det nedbryder cellerne i kroppen og i hjernen. Når natten så kommer og vi sover, genopbygges cellerne og gør os klar til en ny dag. Det er alt sammen noget der sker inde i kroppen. Det er livsvigtigt, at vi holder balancen kørende, og sørger for at få sovet nok hver nat. Det er dog ikke ensbetydende med, at vi sover godt i alle de forskellige slags senge der findes.

 

En ordentlig seng kan i højere grad sikre en god søvn

Det at vælge en seng er et utrolig personligt valg, og derfor ikke noget man bare kan overlade til andre. Alle mennesker er bygget forskelligt, så når naboen eller vennerne siger, at deres seng har gjort underværker for kroppen, er det ikke nødvendigvis fordi den vil have samme effekt på alle. Sengens primære formål er nemlig at yde den optimale støtte til ryg og nakke. For nogle mennesker er det når de ligger på en meget blød madras, og for andre er det noget, deres ryg slet ikke kan klare. Her er det altså vigtigt at afprøve en masse madrasser selv, for at se, hvilken der passer bedst til ens egen kropsbygning.

 

Læs mere om udvalget af senge her!

 

Se også:

Sengen er uden tvivl hjemmets allervigtigste møbel

Prøv elevationssenge og mærk den store forskel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

[TOP]