Børneplakater er essentielle for fantasien som barn
Børneplakater er fornuftige og hyggelige (foto minplakat)

Børneplakater er fornuftige og hyggelige (foto minplakat)

Børneplakater er hygge til børneværelset og muligheden for at falde fuldstændig til i barnverdenen. For et barn er det vigtigt at kunne føle sig godt tilpas. Det handler om at kunne være et sted, hvor der både er plads til leg og intimitet. Det handler om at kunne føle sig tilpas i et slags legende miljø, hvor farver, billeder og syner møder hinanden i skønne og nærmest intime, men alligevel fremmedeartede billeder. Fantasien må med andre ord konstant pirres. Det handler om som forælder, som voksen, at kunne stille netop disse muligheder frem, så barnet bliver lykkeligt af de muligheder, der melder sig. På netop denne måde bliver barnet altså engageret i en verden udenfor. Der er som sådan nemlig altid en verden udenfor, der venter på en berøring, et kig, eller bare en smule kreativitet.

At være nær sin verden

Børnene især besidder en evne til at kunne navigere i sådan en verden. Det er muligt for dem at komme i tæt kontakt med deres omverden, ligesom det også er muligt for dem rent faktisk at kunne forstå den bedre end de voksne. Det handler om at kunne opleve verden, som var det for første gang. Det handler om at kunne komme den nær, som om det netop nu var første gang, man så den. Denne mulighed evner børnene. De kommer den anden verden nær og bliver derved i stand til at navigere tæt og klart mellem de forskellige muligheder.

En essentiel fantasi

Børneplakater er en essentiel del af at være barn, af at have en fantasi. Med børneplakater bliver det nemlig muligt at kunne nærme sig den del af den skabende kreativitet, der sætter rammerne for udfoldelse, for idealisering og substrahering af alle mulige forskellige eventyr. Det er eventyr, der sætter sig i hovederne på børnene, som små frø vokser de sig store en dag ligesom børnene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

[TOP]